Spørsmål og svar om teoriprøven
Hvor lenge er teoriprøven gyldig?
Teoriprøven er gyldig i tre år. Du må bestå oppkjøringen innen tre år etter at du besto teoriprøven, ellers må du ta den på nytt.
Slik regnes de tre årene
De tre årene regnes fra dagen du besto teoriprøven. Besto du teoriprøven 10. mars 2026, må du ha bestått oppkjøringen innen 10. mars 2029.
Det holder ikke å ha bestilt oppkjøringen innen den datoen. Den må være bestått.
Stryker du på oppkjøringen, blir ikke fristen lengre. Du kan ta oppkjøringen flere ganger, men alle forsøkene må skje innen de samme tre årene. Mellom hvert forsøk må du vente fire uker.
Har du ikke bestått oppkjøringen innen de tre årene, må du ta en ny teoriprøve før du kan kjøre opp igjen.
Når du kan ta prøvene
Teoriprøven for bil kan du ta fra du er 17 og et halvt år. Oppkjøringen kan du ta fra du fyller 18.
Du må ha bestått teoriprøven før du kan bestille oppkjøring.
Trafikalt grunnkurs har ingen frist
Trafikalt grunnkurs går ikke ut på dato, selv om teoriprøven gjør det. Les mer om hvor lenge trafikalt grunnkurs er gyldig.
Øv før du tar prøven
Med Teorimester kan du øve til teoriprøven med over 1400 spørsmål. Les mer om appen til teoriprøven, eller start med den gratis teoriprøven.
Flere spørsmål og svar
- Hvor mange feil kan man ha på teoriprøven?
- Hvor lenge varer teoriprøven?
- Spørsmål og svar om teoriprøven
- Alt om teoriprøven for bil
Kilder: trafikkopplæringsforskriften § 29-1 og § 29-5 og Statens vegvesen om teoriprøven.

